Tesse's blik op de wereld

duurzaamheid, mens, maatschappij, nieuws, reizen, trends, religie

Herinneringen aan het reizen

1 reactie

Vrijheid, het gevoel van avontuur en nieuwe dingen ervaren zijn voor mij de beste aspecten van het reizen. Doen wat je wilt wanneer je wilt. ’s Ochtends opstaan zonder plan, ronddwalen in een onbekende stad en zo de beste plekken ontdekken of een mooie tocht door de natuur.

Daar kan ik zo van genieten. Ik wou dat ik elke dag op een dergelijke manier zou kunnen doorbrengen en dat de indrukken en het gevoel van zo een geweldige ervaring voor altijd voort blijven duren. Ik wou dat de herinneringen hieraan nooit zouden vervagen. Ik weet dat dit uiteindelijk toch wel gaat gebeuren en dat ik weer terug moet gaan naar het ‘normale’ routineuze leven. Het gevoel en de herinnering zullen helaas wel degelijk verminderen.

Zo nu en dan komt de herinnering weer even boven en herleef ik het moment weer. Ik wens dan dat ik terug kon gaan naar die plek op dat specifieke tijdstip. Ik verlang dan weer naar zo een ervaring, wens dat ik het toen meer gewaardeerd had en me meer bewust was geweest van de uitzonderlijke positie waarin ik mij bevond. Want hoe vaak beklim ik nu een berg of ben ik aan het relaxen onder een kokosnoten boom aan het strand?

Tijdens mijn reizen probeer ik hieraan aan te blijven denken en alles zoveel mogelijk in me op te nemen. Mijn zintuigen zet ik open en probeer de omgeving, kleuren, geuren en geluiden als een spons in me op te zuigen. Ik rek het moment zo lang mogelijk in de hoop dat de herinnering eraan dan langer helder zal blijven.

Wellicht tevergeefs. Het leven gaat nu eenmaal om momenten die voorbij gaan en de tijdelijkheid der dingen. Proberen om vast te blijven houden aan dat wat toch ophoudt te bestaan is nutteloos. Maar soms hoop ik dat het onvermijdelijke einde niet komt. Gelukkig heb ik mijn reisdagboeken en ontelbare foto’s als geheugensteuntjes. Zo af en toe waan ik mij dan ook weer terug op die speciale plek.

Vlak voor zonsondergang ergens in West Australië

Advertenties

One thought on “Herinneringen aan het reizen

  1. Wat een prachtige foto! Ik hoop toch echt ook binnenkort die kant op te kunnen! Mooi verhaal ook!

    Groetjes,

    Vinnie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s